• Početna>
  • Vesti>

Učenici iz Banja u poseti biblioteci Vuk Stefanović Karadžić

Učenici Osnovne škole „Milun Jakšić“ iz Banja posetili su danas Gradsku biblioteku „Vuk Stefanović Karadžić“ u Kosovskoj Mitrovici, i upoznali se sa radom ove biblioteke.

Učenicima škole koja je pre rata radila u Rudniku, a danas ima isturena odeljenju i u Banjama, Crkolezu i Suvom Grlu, ovo je prvi put da posete pravu biblioteku, s obzirom na to da u školi imaju mali fond knjga, koje većinom  spadaju u školsku lektiru.

„Najvažnij je da ih uvedemo u ovu riznicu knjiga, i da to kod njih izazove pozitivne emocije. Očekujem da ova deca I kad porastu  budu naši redovni čitaoci“, kaže Milena Tepavčević, direktorka biblioteke.

Ona je dodala da je biblioteka za svako dete obezbedila i poklon – knjigu.

Profesor razredne nastave Milina Đurđević ističe da učenici nemaju mnogo prilika da idu van svog mesta, te da posete ovog tipa deci mnogo znače.

„Tek kada budemo otišli u školu, i na času budemo govorili o biblioteci, deca će govoriti i crtati o svemu ovome što smo danas radili“, kaže Đurđević.

Klidijana Curi učenica je trećeg razreda i kaže da joj se u biblioteci dopale i knjige, ali i to što su crtali.

„Sve je divno. Hvala svima što su nas doveli ovde“, kaže Klidijana.

Biblioteku će sutra posetiti i učenici starijih razreda ove škole. Aktivnosti biblioteke u cilju približavanja rada ustanove deci neće se završtii na ovome, jer su u planu posete učenika iz drugih osnovnih škola sa teritorije Kosovske Mitrovice i šire.

 

Comments

Pročitaj još