Dani džeza i bluza u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu

Internacionalni festival džez i bluz muzike „North City“ 2016.,  počeće u utorak 17. maja u Kosovskoj Mitrovici, slikarskim „okršajem“ umetničkih grupa Art Brut i Inetrvala u galeriji Akvarijus i trajaće do 21. maja. U četiri večeri Festivala koji se održava po 14. put, nastupiće vrhunska imena svetske i domaće džez i bluz scene.

Ahmed Kong, Mary McBride, Ortodox Calts, Light under the black mountain i  Bright Side Band nastupaće prve dve večeri  na lokacijama Soho bar, Inkognito i Rok škola u Kosovskoj Mitrovici. Druge dve večeri, na glavnoj bini u Domu kulture u Zvečanu nastupiće  Eric Gales, Marko Ramljak , Alex Sipiagin and Sasha Mashin trioi Sanja Ilić i Balkanika, rečeno je danas na konferenciji za novinarekoju je u Zvećanu održao organizacioni odbor Festivala.

„Ove godine festival će trajati pet dana i to će biti praksa nadalje, da festivalski program – koncerti, performansi i sve što program podrazumeva, traje pet dana“, rekao je član organizacionog odbora  Nenad Ilić.

U okviru Festivala, biće organizovan i prateći umetnički sadržaji  –„Slikarski okršaj“ grupa Art Brut i Intervala 17. Maja u galeriji Akvarijus, izložba slika Marina Miluitinovića „Jazz“ i Dragana Bartule „Dzereri sa Tare“, 20. Maja, u Domu kulture u Zvečanu  i promocija knjige „Isceljujuća moć bluza“ Tibora Nađa 21. Maja , takođe u Domu kulture u Zvećanu.

Čćan organizacionog odbora, Miljana Bulatović kaže da su sve to dokazani umetnici a ono što im je zajedničko jeste muzika kao inspiracija.

Nakon svake festivalske večeri, održavaće se Jam session, što je tradicija festivala.

Karte su u prodaji po ceni od  po 300 dinara za prve dve, odnosno po  400 dinara za druge dve festivalske večeri.

Organizatori festivala su AZP i UNIJA M – Kosovska Mitrovica, suorganizator je Studentski centar Priština – Kosovska Mitrovica. Pokrovitelji su An EU funded managed bz the European Union office in Kosovo, Telekom Srbija, Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica i UNDP.

Sve informacije vezane za satnicu i koncertne lokacije, dostupne su na zvaničnom sajtu Festivala.

Comments

Pročitaj još