• Početna>
  • Vesti>

KK Partizan i KK Trepča potpisali povelju o bratimljenju

U Kosovskoj Mitrovici danas je potpisana povelja o bratimljenju  košarkaških klubova Partizan i Trepča. Povelju su, u opštini Kosovska Mitrovica potpisali predsednici klubova Nikola Peković i Đorđe Vučičević.

Peković, koji ujedno igra na poziciji centra u Minesota tibervulvs (NBA), zahvalio je domaćinima na izvanrednom dočeku.

“Nikada nisam bio ovde. Ovo je moja prva poseta Kosovskoj Mitrovici i Kosovu uopšte i stvarno sam želeo da dođem ovde”, rekao je Peković nakon potpisivanja sporazuma o bratskim odnosima dva kluba.

On je  dodao da će se oba kluba truditi da gaje bratske odnose  i saradnju u daljem periodu.

“Moram da naglasim da je inicijativa potekla upravo od NIkole Pekovića koji je želeo da pomogne nama i našem gradu a košarkaškom klubu Trepča pre svega”, kaže genaralni sekretar  Košarkaškog  saveza Kosova i Metohije Bojan Jakšić.

On je izrazio nadu da je  ova poseta nagoveštaj jednog jako bitnog događaja za sve sportiste sa ovog područja – izgradnje sportske hale na koju sportisti sa područja Kosovske Mitrovice čekaju već 16 godina.

“Nadam se da će se izgradnjom sportske hale a i potpisivanjem ovog sporazume, KK Trepča vratiti na stare staze slave i da ćemo biti još bolji i jači”, rekao je Jakišić.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska MItrovica Aleksandar Spirić  zahvalio je Nikoli Pekoviću što je posetio naš grad.

“Ovo je jedno veliko ohrabrenje i nada za mlade naraštaje i klubove koji funkcionišu u jako teškim uslovima”, istakao je Spirić i dodao da veruje da će i drugi klubovi slediti primer KK Partizan.

On je izrazio uverenje da će se, potpisivanjem ove povelje izgraditi trajni i neraskidivi mostovi saradnje  dva košarkaškog kluba.

” Nadam se da će se uslovi  poboljšati i saimim tim i rezultati  postati zapaženiji”, dodao je Spirić i zahvalio svim sportskim radnicima koji u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i Vladom RS pronalaze načine da pomognu održivi razvoj sporta na području našeg grada.

Peković se po dolasku u Kosovsku Mitrovicu najpre družio sa najmlađim košarkašima sa severa pokrajine  koji su njemu u čast, na trgu Šumadija odigrali nekoliko utakmica uličnog basketa i tom prilikom im  poklonio majce i  košarkaške lopte.

Podsetimo, Košarkaši Trepče nastupaju u okviru Druge srpske lige Grupa zapad, pod okriljem Košarkaškog saveza Srbije.

Trepča je nekada nastupala u jugoslovenskoj Prvoj B ligi.

Comments

Pročitaj još