• Početna>
  • Vesti>

OŠ. “Branko Radičević” proslavila 60-ti rođendan

Osnovna škola “Branko Radičević“ iz Kosovske Mitrovice bogatim kulturno-umetničkim programom proslavila je danas šezdeset godina postojanja.

Proslava velikog jubileja protekla je u znaku dečije radosti. Pred prepunom salom Mitrovačkog dvora, program u čast praznika, pripremili su članovi dramske, litararne i muzičke sekcije. U saradnji sa NVO Aktiv, urađen je spot za pesmu“Happy“ u kom su učešće, pored đaka, uzeli i radnici škole.

Direktor Ivan Zaporožac  rekao je da iako je škola tokom svog postojanja menjala nazive i objekte, ali da je znak njene prepoznatljivosti  uvek biti kvalitet.

„Pre dve godine imali smo nešto više od 500 đaka, a sad ih imamo blizu 600. Poslednjih godina uspesi naših đaka na takmičenjima, a posebno na završnim ispitima pokazuju da je naša škola jedna od najboljih u Srbiji. Ali u proteklom periodu nije popravljen samo ugled škole. U saradnji sa opštinskim, gradskim i republičkim vlastima, urađena je rekonstrukcija učionica i toaleta, uveden video-nadzor, opremljeni informatički kabineti i kabinet za interaktivnu nastavu…Nadam se da ćemo u saradnji sa lokalnom smaoupravom i Ministarstvom prosvete R Srbije uskoro otvoriti i prvi produženi boravak za učenike prvog i drugog razreda na teritoriji Kosova i Metohije. Imamo svoju misiju i viziju. Imamo i vas, đake  i roditelje. Zajedničkim radom možemo postići to što želimo i što nam ovaj društveni trenutak dozovoljava“, istakao je Zaporožac.

Obeležavanje jubileja bila je prilika da se škola zahvali svima koji su pomogli njen rad. Zahvalnice su dobili predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, Načelnik školske uprave Kosovska Mitrovica Predrag Stojčetović, bivši direktori škole Milorad Dedić, Milan Mišković, Milosav Jakšić,  Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge, NVO Aktiv, Filozofski fakultet, Studentski centar Priština – Kosovska Mitrovica, KUD Kosovski božur i drugi.

Comments

Pročitaj još