Kozarev: Sitacija na Kosovu i Metohiji pod kontrolom

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev,koji je i rukovodilac Kriznog štaba za vanredne situacije na KiM , rekao je da je u Ranilugu u Kosovskom Pomoravlju situacija i dalje najteža, jedna porodica je evakuisana iz kuće koja je u potpunom okruženju vode pa je procenjeno da je u opasnosti.

“Oni su preventivno izmešteni dok se poplavni talas ne bude povukao i dok se bude procenilo da je kuća uslovna za korišćenje”, rekao je Kozarev za našu televiziju.

Prema njegovim rečima u ostalim delovima Pomoravlja , ugroženo je još šest domaćinstava ali je trenutno tamo situacija stabilnija, odbrana je dobro utvrđena tako da je voda relativno daleko od drugih domaćinstava.

“Kiša pada već 48 časova pa postoji i dalje opasnost od bujica i izlivanja Binačke Morave “, rekao je on i dodao da je interventno pristigla mehanizacija kao i tehnički tim za reagovanje u takvim situacijama iz Crvenog krsta “.

” U Donjog Budrigi voda , koja je bila na regionalnom putu se povukla, neke oranice su pod vodom ali će se šteta snimiti i uslediće čišćenje kada opasnost prođe” rekao je Kozarev.

On je dodao da “je na severu Kosova Ibar u porastu za oko 40 centimetara i u poslednjih nekoliko dana poplavio je deo poljoprivrednog zemljišta “.

“Najveći problem prave potoci koji se u Ibar ulivaju sa planina ali su trenutno mirni pa je situacija bolja nego u Pomoravlju. Krizni štabovi su u stalnom zasedanju i prate situciju , dežura se 24 časa i trenutno nema razloga za paniku ali to ne znači da ima mesta opuštanju”, rekao je Kozarev .

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još