• Početna>
  • Vesti>

Održana savindanska dodela diploma na Filozofskom fakultetu

Svečana dodela diploma svršenim studentima održana je danas na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.

Tradicionalno, uoči Savindana, Filozofski fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovkoj Mitrovici dodelio je diplome studentima koji su potvrdu svog znanja stekli u periodu od prethodne, vidovdanske dodele diploma.

Čestitajući prisutnim diplomcima, dekan prof. dr Branko Jovanović rekao je da bez ljubavi, posvećenosti i neprestanog usavršavanja „nema šta da se traži u bilo kojoj profesiji, a pogotovu u profesiji koja se zove nastavnik“.

„Idete u nove izazove. Milsim da ste dovoljno motivisani i osvešćeni. Bidite ponosni što ste imali dobre profesore. Oni neka vam budu dobar uzor. A oni koji nisu bili dobri profesori, neka vam budu primer kako ne treba raditi“, rekao je Jovanović.

Srbijana Čeperković jedna je od 200 studenata koji su diplomirali u prethodnih šest meseci. Završila je Osnovne akademske studije na Katedri za srpski jezik i književnost. Sada je student Master akademskih studija na istom fakultetu, a kaže da su u planu i doktorske studije.

„Bilo je zaista lepo studirati na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Imali smo brojne sekcije i sjajnu saradnju sa profesorima. Bili smo motivisani sve vreme i zaista sam ponosna na ovu diplomu“, kaže Čeperkovićeva.

Svetosavsku besedu ove godine govorila je prof. Doc Mitra Reljić sa Katedre za ruski jezik.

Na filozofskom fakultetu, na deset odseka trenutno studira oko dve hiljade studenata.

Comments

Pročitaj još