• Početna>
  • Vesti>

R. Trajković:Nesporazume rešavati na odmeren,civilizovan način

 Predsednica NVO “Evropski pokret Srba”Rada Trajković ocenila je da je “očigledno da nesporazum izmedju Kancelarije za Kosovo i Metohiju i jedne grupa novinara,posle Djurićeve otkazane posete Janjevu, ima tendenciju da ceo slučaj okrene sa željom kompromitacije, pre svega direktora Kancelarije Marka Djurića.

“Taj nesporazum je mogao na vrlo civilizovan i odmeren način da se sredi u smislu medjusobne komunikacije i dogovora za u buduće”, rekla je Rada Trajković za televiziju Most iz Zvečana.

Prema njeni rečima” svima je poznato da se ime Marka Djurića ne vezuju nizakakve kriminalne aktivnosti koje bi mogle direktno da ga kompromituju.

“Za mnogo druge novinare trebalo da bude pohvala što Djurić, iako je imao želju da obidje hrišćansku zajednicu u Janjevu, nije otišao toga dana jer je Kadri Veselji, koji je predsednik Skupštine Kosova i šef Tačijeve obaveštajne službe ŠIK-a ,toga dana pošao prema Janjevu o čemu je u komunikaciji policija informisala Djurića” , rekla je ona.

“Djurić je, sa pravom, najverovatnije odustao od posete i umesto da to bude prihvaćeno i da svi mi to razumemo jer svi smo bili informisani šta se trenutno dešava u Janjevu, mi u stvari pokušavamo da kompromitujemo gospodina Djurića, koristimo lične strukovne veze što kod dela novinara koji su profesionalci sa stažom nailazi na neodobravanje, odbijanje i neprihvatanje takvog rada”, rekla je Rada Trajković.

“Gospodin Budimir Ničić vrlo često koristi, nažalost i tu mogućnost dve pozicije da ono što se njemu ne dopada , iz privatnih i ličnih antagonizama on to provlači i kroz državni medij iamerički, kroz Glas Amerike i na taj način pokušava da politički deskridituje i etiketira ljude”, rekla je ona.

Trajković je izrazila uverenjre da će “ovo će, pre svega zahvaljujući odmerenosti Kancelarije za Kosovo i Metohiju i odgovornosti profesionalnih novinara koji se već dugo bave pitanjem Kosova naići polako na smirivanje strasti i profesionalizam , nadvladati trenutne emocije odredjenog kruga ljudi koji žive od nekakvnog senzacionalnizma kome su bili skloni i u prošlosti”.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još