O nama

Radio Kosovska Mitrovica počeo je emitovanje programa 23. novembra 1982. godine, kao regionalna radio stanica.

Radio KM je licencirana radio stanica od strane Nezavisne komisije za medije (NKM)  na Kosovu.  Radio je deo NVO “Radio Mitrovica Sever”, i program emituje na frekvenciji 104.6 FM. NKM  je radiju dodelila licencu za rad sa novom frekvencijom u martu 2015.godine.

Radio emituje program 24 časa, od toga informativni  od 7 do 22 časa.  Radio, uz koji su kada je bio jedini  na ovim prostorima, odrastale mnoge generacije ostao je značajan faktor u ostvarivanju funkcije informisanja građana u kosovsko-mitrovačkom okrugu i šire.
Rezultat klasične i praktične škole novinarstva  su mnogi novinari i ton majstori koji su svoj rad i sposobnost dokazali u velikim medijskim kućama.

Radio je nagrađivan više puta na domaćim i međunarodnim festivalima nagradama, kako za novinarski, tako i mizički rad.

Program je namenjen ciljnoj grupi starosti od 25 do 55 godina, ali je muzički koncipiran da zadovolji sve starosne grupe. Radio je otvoren za saradnju sa svim zajednicama i medijima na Kosovu, a i šire. Radio posluje u sastavu JP “Mreža Most” Beograd, sa kojim ima ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.  

Radio Mitrovica sever je u 2017. godini za deo programa dobio i podršku Ambasade SADa u Prištini za objektivno i nezavisno novinarstvo.

 

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta.”