O nama

Radio Kosovska Mitrovica počela je emitovanje programa 23. novembra 1982. godine, kao regionalna radio stanica. U okviru lokalne samouprave funkcionisao je do 1998.godine, kada ulazi u sastav Radio televizije Srbije-Poslovna jedinica-Radio Beograd Prvi program. Od 2001. pripaja se RTV Priština, takođe u okviru RTS-a. Od 2010.godine Radio Kosovska Mitrovica je poslovna jedinica JP Mreža-Most.
Radio Kosovska Mitrovica emituje program u okviru NVO “Radio Mitrovica Sever”, na frekvenciji 104.6 FM. Nezavisna komisija za medije na Kosovu ovoj stanici je dodelila licencu za rad sa novom frekvencijom u martu 2015.godine.

Radio emituje program 24 časa, i to od 7 do 19 informativni, a nakon toga zabavno-muzički. Radio uz koji su kada je bio jedini  na ovim prostorima, odrastale mnoge generacije ostao je značajan faktor u ostvarivanju funkcije informisanja građana u kosovsko-mitrovačkom okrugu i šire. Zaposleni se trude i uspevaju da sačuvaju ugled ove 33 godine stare medijske kuće, sa željom da informišu slušaoce, ali i unapređuju, usavršavaju,obogaćuju i edukuju novinare, tonske snimatelje, montažere i realizatore.
Rezultat klasične i praktične škole novinarstva  su mnogi koji su svoj rad i sposobnost dokazali u velikim medijskim kućama, kao sto su RTS, BBC, nacionalni štampani mediji, internet portali.

Program je prvenstveno namenjen ciljnoj grupi starosti od 25 do 55 godina, ali je muzički koncipiran da zadovolji sve starosne grupe. Radio je otvoren za saradnju sa svim zajedniciama i medijima na Kosovu, a i šire.