• Početna>
  • Vesti>

Aktivnosti povodom nedelje Crvenog krsta pod sloganom “Sve što činimo, činimo od srca”

Foto: Crveni krst Kosovska Mitrovica

Svetski Dan Crvenog krsta 8. maj i nedelja Crvenog krsta, od 8. do 15. maja ove godine, će se obeležiti pod sloganom “Sve što činimo, činimo od srca”. Ovo je tema koju je odredila Međunarodna federacija društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

Crveni krst Kosovske Mitrovice postoji 104 godine, a nizom aktivnosti, kao uvek do sada obeležiće i ovu nedelju humanosti.

Sutra i prekosutra 9 i 10.maja, planirano je druženje sa učenicima mitrovačkih osnovnih škola. Tom prilikom volonteri Crvenog krsta, učenike će upoznati sa radom i aktivnostima ove organizacije. U četvrtak 11.maja, tradicionalno organizuju akciju dobrovoljnog davalaštva krvi i dodelu priznanja Nikoli Pačarizu, aktivisti, za 100. davanje krvi. Za 15.maj predviđeno je druženje sa decom iz PU “Danica Jaramaz”. Volonteri će im ispričati ukratko o organizaciji Crvenog krsta i njenoj ulozi, a oni će potom svoje utiske preneti na crteže na asfaltu.

Povodom nedelje Crvenog krsta, mitrovačka organizacija će tradicionalno realizovati akciju “Jedan paketić puno ljubavi”. Ona podrazumeva dodelu paketića svim bebama rođenim u nedelji Crvenog krsta. Akcija traje do 15.maja.

Comments

Pročitaj još