• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: U 24h, tri srpske kuće na meti pljačkaša

Foto: kmnovine.com

Dve srpske kuće u selu Batuse večeras su se našle na meti lopova, dok je sinoć obijena kuća porodice Mitić u Lapljem selu i iz nje odnet vredan nakit i laptopovi, saopšteno je večeras iz Kancelarije za KiM.

“Time je nastavljen niz pljački i obijanja srpskih domova koji je učestao poslednjih nedelja, a na ovaj način se Srbima, ne samo šalje poruka da nisu dobrodošli, već im se i direktno ugrožava egzistencija” navedeno je u saopštenju.

Iz Kancelarije navode da je večeras, na ulazu u selo Batuse iz pravca Lepine, obijena kuća Davora Delića i izvršena premetačina dok se porodica nalazila na veselju u centralnoj Srbiji. Kako se dodaje, reč je o porodici koja ima troje dece.

“Ovaj nemili događaj uneo je nemir i strah, ne samo u kuću Delića, već i njihovih komšija i ostalih Srba koji žive u ovom selu” stoji u saopštenju.

Na meti lopova večeras se našla i kuća porodice Saše Lazića, a lopove je, kaže se u tekstu, na svu sreću omeo sin Stefan koji je naišao u trenutku dok su oni pokušali da razbijaju prozor i uđu u kuću. Oni su pobegli u pravcu obližnjeg albanskog sela Dobreva.

“Podsetimo, prošlog vikenda opljačkane su dve srpske kuće – porodice Mirić iz Batusa i Nedeljković iz Preoca. Serija pljački zabrinula je i onespokojila Srbe, a činjenica da lopovi nisu pronađeni ni u jednom slučaju unosi dodatni nemir i revolt u narod. Zbog toga Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se napadi na imovinu Srba shvate najozbiljnije, da se odgovorni procesuiraju i adekvatno kazne” zaključuju iz Kancelarije za KiM.

Comments

Pročitaj još