• Početna>
  • Vesti>

Pavlina Radovanović: Nadam se da će jednog dana doći sloboda

Foto: PKC "Akvarijus"

U okviru petog Festivala ženskog stvaralaštva “FEŽES 2023”, sinoć se mitrovačkoj publici u PKC „Akvarijus“ predstavila mlada Pavlina Radovanović, u pratnji harmonikaša  Gavrila Kujundžića.

Veče je počelo prikazivanjem dokumentarnog filma “Slavuj iz zatočene bašte”  Žarka Joksimovića i  Aleksandra Miladinovića, nakon čega je publika uživala u pesmi ali i nesvakidašnjoj priči male orhovačke ptice čija porodica generacijama gaji naklonost prema muzici.  

“Imam tatu koji je muzikalan, imam sestru koja takođe peva, sa njom sam pevala neke duete, kasnije kada sam dobila klavir, uz klavir smo nešto zajedno smišljale, tako da sam na taj način počela. Pevam od svoje pete godine”  priča Pavlina.

Govori o slobodi koju u svom rodnom Orahovcu, bar za sada, nalazi samo u pesmi.

“Nadam se da će jednog dana doći sloboda” dodaje optimistično.

Autor dokumentarca koji je sinoć prikazan mitrovačkoj publici, novinar Žarko Joksimović napominje

„Dete raste, sazreva, a evo mi je zapamtili u ovom periodu kada je trinaestogodišnjakinja i već ima seriju solističkih koncerata iza sebe. Nadam se da smo ovim filmom bar delić svega onoga što ona radi dotakli, a usput uspeli da dočaramo i atmosferu u kojoj živi”kaže Joksimović.

Pavlina Radovanović je već dobro poznata domaćoj ali i svetskoj javnosti. Nastupala je u više navrata u Rusiji, u nekoliko zemalja EU. Nedanvo se vratila iz Slovenije i već pakuje kofere kako bi za svojom pesmom, krenula put Novog Sada.

Pavlina nesumnjivo ima dara, ima volje i želje da radi i napreduje, ali kako kaže, bez čika Gavre, ne bibilo ničega.

“Kosovske pesme, čika Gavrine pesme – prizrenske, to su stvarno predivne pesme. Njh najradije izvodim”, kaže Pavlina.

Comments

Pročitaj još