• Početna>
  • Vesti>

Dečanskoj vinici i manastiru Zočište uručena značajna pomoć za osnaživanje njihovih ekonomija

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Dečanska vinica i manastir Zočište dobili su, zahvaljujući podsticajnim sredstvima i projektima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, značajnu pomoć za osnaživanje njihovih ekonomija, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Dečanskoj vinici u Velikoj Hoči uručena je pčelarska oprema, kao i košnice i rojevi, uz prekopotrebni viljuškar kojim nesmetano mogu da vrše utovar i istovar flaširanih vina i grožđa, s obzirom na to da im je zbog loše pristupačnosti vinici to bilo neophodno.

Manastir Zočište dobio je sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju voćarski traktor sa prikolicom. Ova oprema bila im je važna zbog vingorada koji se nalaze u Orahovcu i blizini samog manastira.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Veselin Kočanović kaže da značajan deo sredstava ova institucija izdvaja za pomoć manastirskim ekonomijama.

“Znamo koliko je značajno da naši manastiri mogu nesmetano da razvijaju svoje ekonomije, da budu samoodrživi i mi smo tu da im u tom segment pomognemo kroz nabavku neophodnih mašina, opreme, sadnica i drugih potrepština. Svako ulaganje u Kosovo i Metohiju višestruko se vraća, jer je to ulaganje u naš ostanak i opstanak na ovim prostorima i nastavićemo da kroz projekte i podsticajna sredstva ulažemo u taj vid podrške” kaže Kočanović.

Comments

Pročitaj još