• Početna>
  • Vesti>

Vasić povodom produženja pritvora Trajkoviću: Moji argumenti nisu prihvaćeni, uložiću žalbu

Osnovni sud u Prištini produžio je pritvor na još dva meseca, Slađanu Trajkoviću koji je u Severnoj Mitrovici u naselju Bošnjačka mahala uhapšen 15.decembra. To je potvrdio za Radio Kosovska Mitrovica njegov advokat Dejan Vasić i najavio žalbu protiv pomenute odluke. Takođe je dodao da će i dalje insistirati na meri kućnog pritvora.

“Mi ćemo već danas uložiti žalbu jer prvostepeni sud nije uvažio argumente odbrane, čime je prekršeno načelo ravnopravnosti strana u postupku. Tražićemo da žalbeni sud preinači ovu meru u meru kućnog pritvora kao što je do sada bila praksa u suđenjima za ratne zločine za lica koja imaju prebivalište na Kosovu”,  kazao je Vasić.

Vasić je dodao da će podneti žalbu jer argumenti odbrane nisu prihvaćeni.

“Rekao sam navodeći desetak primera slučajeva na kojima sam radio da je mera kućnog pritvora u ovom slučaju moguća , jer ne postoji opasnost od bekstva. Takođe sam ukazao na to, da krivično delo ratnog zločina ne spada u najteža krivična dela, jer je najveća kazna 15 godina, dok je najviši stepen kazne 25 godina, što znači da je ova kazna 10 godina ispod zakonskog maksimuma. Tražio sam da zbog njegovog zdravstvenog stanja meru izdržava kod kuće”, dodao je Vasić.

Comments

Pročitaj još