Pantiću određena mera kućnog pritvora

Privatna arhiva: Dejan i Suzana Pantić

Advokat Dejana Pantića Nebojša Vlajić potvrdio je za Radio Mitrovica sever da su dobili rešenje od sudije Osnovnog suda u Prištini da je sudski pritvor zamenjen kućnim.

“Policija je dužna da ga u toku dana doveze na kućnu adresu i to je sve što za sada o tom predmetu može da se kaže” rekao je Vlajić.

“Ta mera je svakako blaža od mere sudskog pritvora. Mi tražimo da se i ta mera ukine, ali za sada ne možemo da kažemo da nismo zadovoljni” rekao je Vlajić.

Ovu vest je prethodno za Radio Mitrovica sever potvrdila i supruga Dejana Pantića Suzana Pantić.

Dejan Pantić uhapšen je na prelazu Jarinje 10. decembra, pod sumnjom da je učestvovao u napadu na prostorije i osoblje Centralne izborne komisije 6. decembra u Severnoj Mitrovici.

Srbi su u znak protesta podigli barikade istog dana na severu Kosova.

Povodom hapšenja Dejana Pantića, kao i još dvojice Srba Slađana Trajkovića i Miljana Adžića, Srbi su na barikadi kod krsta u Rudaru, 22. decembra održali veliki protest, sa kojeg su uputili tri zahteva vlastima u Prištini i međunarodnoj zajednici. Jedan od zahteva bio je i oslobađanje trojice uhapšenih Srba. Među uslovima koji bi trebalo da budu ispunjeni kako bi Srbi uklonili barikade, bio je i taj da se sa severa povuku specijalne jedinice Kosovske policije uz garanciju KFOR-a da više neće dolaziti na sever i povlačenje svih eventualnih spiskova za hapšenje Srba, koji su se ovih dana našli u javnosti.

Comments

Pročitaj još