• Početna>
  • Vesti>

Maksimović: Grejna sezona se odvija bez poteškoća, mazuta ima sasvim dovoljno

Foto: Radio Mitrovica sever

Gradska toplana u Kosovskoj Mitrovici raspolaže dovoljnom količinom mazuta i svih energenata neophodnih za grejnu sezonu koja je zvanično počela 15. oktobra, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica upravnik Toplane Dragiša Maksimović.

“U svim objektima je toplo i grejna sezona se odvija bez ikakvih problema. Mazuta ima dovoljno i nema razloga za brigu” rekao je Maksimović.

Prema njegovim rečima, sa isporukom toplotne energije korisnicima, počelo se 14. oktobra, ali zbog temperatura koje su tokom prethodnih nedelja bile  iznad proseka za ovo doba godine, prostori koji koriste usluge mitrovačke Toplane grajani su samo u jutarnjim i večernjim satima, radi održavanja optimalne temperature.

Maksimović podseća da su glavni korisnici toplotne energije iz Gradske toplane škole i studentski domovi.

“Tu su pre svega OŠ “Branko Radičević”, Muzička škola “Miodrag Vasiljević”, Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski božur”, Srednja tehnička škola “Mihajlo Petrović Alas” sa svim ostalim školama i fakultetima koji se nalaze u ovoj zgradi, a toplotnom energijom iz naše Toplane, snabdeva se i kompletan Studentski centar sa domovima” kaže Maksimović.

Grejna sezona, zvanično će biti završena 15. aprila.

Comments

Pročitaj još