• Početna>
  • Vesti>

Vučić na sednici Vlade podnosi izveštaj o KiM, sastanci sa patrijarhom i ambasadorima Kine i Rusije

Foto; Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sednici Vlada Srbije na poziv premijerke Ane Brnabić na kojoj će podneti izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa KiM. Predsednik Vučić će se sastati i sa patrijarhom Porfirijem i Sinodom SPC, kao i sa ambasadorkom Kine Čen Bo i ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Na sednici Vlade koja počinje u 10 časova u Palati Srbija predsednik Vučić podneće izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa KiM, koji su najavili povlačenje iz svih prištinskih institucija zbog poslednjih poteza premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija. 

Nakon toga predsednik Vučić sastaće se sa ambasadorkom Kine Čen Bo, a potom i sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Predsednik Srbije sastaće se u Patrijaršiji sa patrijarhom Porfirijem i Sinodom SPC. Vučić će patrijarha i Sinod upoznati sa najnovijom situacijom na Kosovu i Metohiji. Taj sastanak je zakazan za 13 sati.

Vučić se juče sastao u vili “Bokeljka” sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Vučić je otkazao sve posete u inostranstvu i izvinio se predsedniku Egipta Abdelu Fatahu el Sisiju zbog otkazivanja prisustva na velikom skupu COP 27, koji se održava u Šarm el Šeiku od 7. novembra. 

Predsednik Vučić prethodno je najavio je da će se u subotu, nedelju ili ponedeljak obratiti građanima i objaviti mnoge detalje iz razgovora sa evropskim čelnicima i upoznati ih sa svim pritiscima i licemerjem.

Najavio je da će tada reći kakve odluke će doneti, kao i šta će se raditi kada je reč o energentima, hrani, ali i drugim pitanjima.

Comments

Pročitaj još