• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Potezi Prištine vode ka uništenju Briselskog sporazuma; Uslediće politički, demokratski i nenasilan otpor

Foto: Radio Mitrovica sever

Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama stranke Srpska lista u Kosovskoj Mitrovici prisustvovali su gradonačelnici četiri opštine na Severu, predsednik i potpredsednik Srpske liste i ostalih političkih institucija na Severu. 

Predsednik Srpske liste Goran Rakić, rekao je odmah na početku da je povod za konferenciju razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je trajao do ranih jutarnjih sati.Rekao je da je sve zabrinulo i to što je na predlog policijskog inspektorata u Prištini, suspendovan direktor regiona kosovske policije za sever Nenad Đurić.

“To je ništa drugo nego uništenje Briselskog sporazuma i vodi ka uništenju srpskog naroda. Teror koji Priština sprovodo proteklih dana, nedelja i meseci, više ne da nećemo nego i ne možemo da trpimo i to smo jasno izneli na sastanku sa predsednikom Vučićem i sa vrhom Vlade i sutra ćemo imati sastanak sa rukovodiocima svih institucija, još ne znamo tačno vreme i donećemo konačnu odluku, koju ćemo doneti u konstulaticiji sa predstavnicima svih instuticija” rekao je Rakić.

On je najavio održavanje mirnog protesta u nedelju u 12 časova.

“Dakle, ovog trenutka što još mogu reći je da ćemo prekosutra u 12 časova imati prvi protest i budite da nikada nećemo statit i nikada se nećemo umiriti. Ono što je posebno važno je da će to biti politički, demokratski i nenasilan otpor naroda. To posebno naglašavam, kako bi čuli predstavnici Kvinte i ambasadori, da će otpor naroda biti miran ali kao što sam rekao na prošloj konferenciji za štampu, mi zaista ne znamo u šta će se to pretvoriti i šta će to na terenu izroditi” naveo je Rakić.

Nenad Đurić suspendovani direktor Kosovske policije za region sever rekao je na konferenciji da je ojačan svim ovim i rekao da njegovo poreklo i buduća pokoljenja ne dozvoljavaju da bude neko drugi lii nešto što nije.

“Nemojte mi zameriti ako nešto pogrešim zbog svog emotivnog stanja, ne zato što sam slomljen već naprotiv, ojačan svim ovim, želim da vam kažem, da moje poreklo i buduća pokolenja, ne dozvoljavaju da budem neko drugi, da budem nešto što nisam, da radim nešto protiv sebe. Želim da se zahvalim mojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na svim rečima i delima prema meni lično koji mi je još više ugrađuju ponos našeg potojanja i želim da vam kažem da ja neću da budem deo laži već deo istine i od danas više ne želim da budem pripadnik kosovske polcije zato hoću svetla čela i čista obraza da izađem pred božiji sud” rekao je Đurić.

Comments

Pročitaj još