• Početna>
  • Vesti>

Fićović: Tradicionalni mediji nedovoljno prilagođeni interesovanjima mladih

Foto: UNS

Učesnici panel diskusije pod nazivom “Mediji – uticaj i značaj” održane na Zlatiboru bili su saglasni da mladi danas u manjoj meri prate tradicionalne medije zbog toga što su nedovoljno prilagođeni njihovim interesovanjima i da se uglavnom informišu putem portala i društvenih mreža.

Panel je održan u okviru Prvog međunarodnog omladinskog samita ,,Otvoreni svet” u organizaciji Fondacije ,,Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić” koji je od 27. do 31. oktobra na Zlatiboru okupio oko 2 800 studenata i učesnika iz celog sveta.

O značaju i uticaju medija na mlade danas govorili su novinar RTS-a, Politike, Studija B i Tanjuga, Zoran Stanojević, Danijela Davidov Kesar, Sanja Lubardić, Aida Đedović, dok je ispred Udruženja novinara Srbije (UNS) učestvovala Maja Fićović, novinarka Radio Kosovske Mitrovice i članica Izvršnog odbora Društva novinara Kosova i Metohije (DNKiM).

Fićović je istakla da programski sadržaji nisu dovoljno prilagođeni mladima i njihovim interesovanjima, niti su dovoljno brzo ispratili trend razvoja internet medija, kako bi privukli više mladih ljudi da gledaju televizijski program, slušaju radio ili čitaju štampu.

Studenti su aktivno učestvovali u panelu i odgovarali koje sadržaje najčešće prate na medijima.

Nema potpuno nezavisnih medija, stav je većine panelista. Fićović je rekla da je odgovornost na novinaru i da je potrebno svakog dana osvajati slobodu bez obzira na okolnosti i izazove sa kojima se svakodnevno suočavaju u svom radu.

Prof. dr Danica Grujičić je na zatvaranju Omladinskog samita obraćajući se studentima istakla da su bili u prilici da čuju sjajne ljude , koji su uspešni i koji svoj uspeh duguju prvenstveno sebi i svom radu.

U okviru Omladinskog samita održano je oko 20 panel diskusija kojim su obuhvaćene brojne teme iz oblasti biznisa, startapa, zdravstva, kulture, obrazovanja, sporta.

Comments

Pročitaj još