• Početna>
  • Vesti>

Koncert “Veče prijateljstva, pesme i igre”održan u Kosovskoj Mitrovici

Kulturno umetničko društvo ” Kosovski božur ” iz Kosovske Mitrovice u saradnji sa KUD-om “Mokra Gora” iz Zubinog Potoka i KUD-om “Zvečan” iz Zvečana organizovali su večeras koncert pod nazivom “Veče prijateljstva , pesme i igre”.

Koncert je osmišljen tako da se svojim najboljim koreografijama predstave publici i pokažu koliko je jaka veza između naših kulturno-umetniških društava-čuvara srpske tradicije i kulturne baštine Kosova i Metohije kroz pesmu, igru, druženje i zajedniški nastup u sali Mitrovačkog dvora. Praznik Mala Gospojina biće ubuduće dan kada će se tradicionalno od sada priređiveti koncerti naših kulturno-umetničkih društava svake naredne godine.

Ova tri ansambla sa članovima od najmlađe igračke grupe, preko pripremnih do prvih ansambala predstavili su se večeras mitrovačkoj publici sa po tri koreografije i igrama sa Kosova i Metohije , juga Srbije i Makedonije. KUD “Kosovski Božur” je bio ove godine organizator zajedničkog koncerta “Veče prijateljstva, pesme i igre”, dok će kako je najavljeno sledeće godine koncert organizovati KUD “Mokra Gora” u Zubinom Potoku.

“Qve godine smo nastupili bez naših prijatelja KUD-a “Kopaonik” iz Leposavića, iz opravdanih razloga, oni su na dugo pripremanoj turneji i nastupaju u Meksiku. Svake sledeće godine će ovaj koncert biti potpuniji, ne samo njihovim učešćem, već i učešćem kulturno- umetničkih društava sa centralnog Kosmeta. Cilj nam je da se okupimo oko jedne ideje i jednog zadatka da kulturno nasleđe i identitet srpskog naroda očuvamo pesmom, igrom i zajedništvom. Ova deca su naša budućnost, činimo sve da je što više novih članova kako bi obezbedili generacije igrača koje će da traju”, rekao je ispred organizatora predsednik KUD-a”Kosovski Božur” Nikola Milošević.

Zamisao organizatora je da ovogodišnji događaj postane tradicija i da svake godine po jedno Kulturno umetničko društvo uzme učešće u organizaciji manifestacije. Ove godine je prvi put koncert održan u Kosovskoj Mitrovici uz pokroviteljstvo Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica. Koncert “Prijatljstva, pesme i igre” ,dogodine se održava u Zubinom Potoku, najavili su organizatori.

Comments

Pročitaj još