• Početna>
  • Vesti>

ŠK “Trepča” na drugom mestu u Drugoj ligi centralne Srbije

Šahovski klub “Trepča” iz Kosovske Mitrovice ostvario je izvanredne rezultate u prvom delu takmičenja u Drugoj ligi centralne Srbije.

“Trepča” je na tabeli zauzela drugo mesto, osvojivši 19,5 bodova.

Drugi deo takmičenja biće realizovan u periodu od 13. do 16 oktobra u Banji Vrujci, rekao je za program Radio Kosovske Mitrovice predsednik ŠH „Trepča“ Momčilo Adžić.

„Prošle godine smo se takmičili u Prvoj ligi centralne Srbije i osvojili smo dobre rezultate. Ove godine se ipak takmičimo u Drugoj ligi i za sada imamo dosta ostvarenih poena. Trenutno se nalazimo na drugom mestu, ali se nadamo da ćemo u drugom delu takmičenja, koje će biti održano od 13. do 16. oktobra, još više pojačati naš rezultat i da ćemo stići do prve pozicije, koja će nas odvesti u Prvu ligu centralne Srbije“ rekao je Adžić.

Lepa vest je, kako navodi Adžić, da se Sportsko šahovsko udruženje „Zubin Potok“ ove godine po prvi put takmiči u Trećoj ligi centralne Srbije

„Oni se ovog vikenda takmiče u Varvarinu i nadam se da će osvojiti dobre rezultate. Želim im puno uspeha. Takođe, nadamo se da će što više šahovskih klubova, omladine, žena i dece biti zainteresovano za šah, da se priključe i da još više obogatimo šah na ovim prostorima“ navodi Adžić.

Adžić ističe da je u okviru kluba, od ove nedelje krenula sa radom i škola šaha. Časovi se održavaju u Studentskom centru u domu 1, utorkom, četvrtkom i subotom, od 18 do 20 časova. Upis se vrši svakodnevno, a to je moguće uraditi i preko sajta Šahovskog kluba „Trepča“.

Govoreći o Šahovskom savezu Kosova i Metohije, Adžić kaže da će u oktobru mesecu biti održana Liga Kosova i Metohije, koja će brojiti osam ekipa.

U narednom periodu ljubitelje šaha očekuju još dva turnira, Prvenstvo Kosova i Metohije u pionirskoj i seniorskoj kategoriji, koje će biti održano novembra meseca.

Šahovski savez Kosova i Metohije tradicionalno kreće sa pojedinačnim turnirima u Sportskoj hali u Kosovskoj Mitrovici svake nedelje od 11 časova. Pojedinačni, otvoreni turnir u kojem se igra po švajcarskom sistemu po 7 kola, sa prigodnim novčanim nagradama. Dozvoljeno je takmičenje svim ljubiteljima šaha, bez obzira na pol i starosnu grupu.

Comments

Pročitaj još