• Početna>
  • Vesti>

Premijerka Srbije danas u poseti severu Kosova i Metohije

Foto: Vlada Republike Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić boraviće danas u jednodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji i tom prilikom obići će Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić, potvrđeno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Zajedno sa predsednicom Vlade, Kosovo i Metohiju će posetiti i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu dr Mihailo Jovanović.

Premijerka Srbije će posetu pokrajini započeti u ponedeljak prepodne u Kosovskoj Mitrovici gde će obići prvi multimedijalni centar na severu Kosova i Metohije. Nakon toga predviđena je poseta manastiru Banjska u opštini Zvečan.

U opštini Leposavić, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić popodne će posetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću, izgrađenu sredstvima Vlade Republike Srbije, a preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Posetu opštini Leposavić, premijerka će završiti obilaskom porodičnog poljoprivrednoh gazdinstva.

Poseta predsednice Vlade Republike Srbije Kosovu i Metohiji najavljena je u četvrtak, 1. septembra, 72 sata pre realizacije posete, u skladu sa Sporazumom o zvaničnim posetama.

Poseta predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić Kosovu i Metohiji ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na KiM.

Comments

Pročitaj još