Petković čestitao Kurban-bajram

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju uputio je čestitku povodom Kurban-bajrama građanima islamske veroispovesti,  sa željom da dani praznika doprinesu učvršćivanju i oplemenjivanju porodičnih, prijateljskih i komšijskih veza.

U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime starešinstvu i svim građanima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u ostalim delovima Srbije, upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Kurban-bajrama.

Ovaj veliki praznik podseća nas uvek i iznova na vanvremenske vrednosti čovekoljublja, uzajamnog uvažavanja i zajedničkog života. To je praznik koji ukazuje na večno u odnosu na prolazno i materijalno, kako bi se približili uzvišenim duhovnim vrednostima i bližnjima. Neka zato dani praznika doprinesu učvršćivanju i oplemenjivanju porodičnih, prijateljskih i komšijskih veza i neka nas sve zajedno usmere na ličnu i društvenu odgovornost za dobro pojedinca i društva u celini.

Vreme u kome živimo prepuno je izazova i iskušenja, a upravo u izazovima se pronalazi smisao zajedništva i dodatni podsticaj da zajedno istrajemo u izgradnji bolje i lepše budućnosti za sve naše građane.

Sa željom da radost praznika podelite sa svojom porodicom, komšijama i svim ljudima dobre volje, još jednom vam čestitam Kurban-bajram.  

Comments

Pročitaj još