• Početna>
  • Vesti>

Promovisani novi doktori nauka Prištinskog univerziteta

Danas su na Univerzitetu u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici promovisanini novi doktori nauka.

Rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prof. dr Nebojša Arsić, istakao je da su doktori nauka najveći rezultat ove visokoškolske ustanove, te da to dokazuje da je Univerzitet, ne samo obrazovna, nego i naučno-istraživačka institucija.

„Mi nismo samo škola, mi se bavimo i ovom drugom vrstom posla, a to je naučno-istraživački rad“, naveo je prof. dr Arsić.

„Svi mi koji smo prošli ono što prolaze ovi mladi ljudi, znamo kroz kakva odricanja prolaze porodice, ne samo u smislu da su kandidati koje danas promovišemo uložili ogroman trud i vreme da budu danas ovde sa nama, nego i porodice. Vidim i decu koja se smeju ovde, koja znaju kroz kakva odricanja su prošla da bi njihovi roditelji, braća, sestre bili danas ovde sa nama. Tim više je i ova svečanost veća“, poručio je rektor prof. dr Nebojša Arsić.

Zvanje doktora nauka steklo je njih 13: Branislava Vučković – doktor socioloških nauka, Fehim Juković –doktor medicinskih nauka, Vera Lukić – doktor hemijskih nauka, Maja Vračar – doktor pedagoških nauka, Milenko Ristić – doktor hemijskih nauka, Miloš Stanojević – doktor bioloških nauka, Raisa Cvetković – doktor filoloških nauka, Jovan Aleksić – doktor istorijskih nauka, Miloš Milovanović – doktor nauka iz oblasti elektrotehnike i računarstva, Jelena Rajović – doktor filoloških nauka, Ratko Ivković – doktor nauka iz oblasti elektrotehnike i računarstva, Mirjana Simić – doktor pedagoških nauka i Vladimir Maksimović – doktor nauka iz oblasti elektrotehnike i računarstva.

Izvor i foto Radio Mitrovica sever

 

Comments

Pročitaj još