• Početna>
  • Vesti>

Albanija ukida carinske tarife za kosovsku robu, sutra zajednička sednica kosovske i albanske vlade

Foto: Indeks Online

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas u Orahovcu da će ta zemlja ukinuti sve carinske tarife sa Kosovom, počev od poljoprivrednih proizvoda.

“Napravili smo plan da ćemo ukinuti sve carinske tarife sa Kosovom, ukinućemo ih potpuno. Želimo da to postane bilateralno sa Vladom Kosova, ali mi ćemo to uraditi, tražili su više vremena za Uklonićemo tarife za sve linije sa Kosova, osim za skeniranje jer je nasleđeno i ne kreće se, ali u svim ostalim neće biti tarifa za sve one koji budu izvozili sa Kosova u Albaniju“, rekao je Rama, a prenosi više kosovskih medija na albanskom jeziku.

Rama je pojasnio da će Albanija to svakako uraditi, bez obzira na to da li će kosovske vlasti doneti istovetnu povratnu odluku. Razlog je taj što bi bilo besmisleno da carinskih tarifa nema za “Otvoreni Balkan” ali da ih ima za Kosovo.

“Nasuprot tome, Vlada Kosova to treba da uradi, ali ako Vlada Kosova želi više vremena da to prouči, mi ćemo to ipak učiniti. Zato što ne želimo da ga imamo bez tarifa za otvoreni Balkan i da ga nemamo sa Kosovom, to je besmisleno“, izjavio je on tokom posete fabrici brašna u Kserke u Orahovcu.

Sutra će u Prištini biti održana osma zajednička sednica kosovske Vlade i Vlade Albanije.

Comments

Pročitaj još