• Početna>
  • Vesti>

Prolećni karneval PU “Danica Jaramaz”: Šaljemo poruku mira, ljubavi i bolje budućnosti

Foto: Radio Mitrovica sever, ilustracija

Predškolska ustanova „Danica Jaramaz“ organizovala je Prolećni karneval na kojem je učestvovalo više od 550 mališana.

Umetničkom programu koji je održan na platou Tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“ prethodio je defile gradom, a mališani su prošetali u svojim najomiljenijim kostimima, koje su napravili uz pomoć roditelja i vaspitača.

U programu je učestvovalo 18 grupa iz svih vaspitnih kategorija.

Direktorica PU „Danica Jaramaz“ Gorica Marinković istakla je da je priprema karnevala trajala duže, jer su i roditelji bili uključeni u realizaciju kostima.

„Deca su izvela plesnu tačku i time oduševili sve prisutne. Ovo je drugi karneval po redu, obzirom da je dve godine bilo zabranjeno nastupati javno. Nadam se da će ovo postati tradicionalno i da ćemo ovakve manifestacije na dalje održavati u našem gradu i ustanovi“ rekla je Marinković.

Direktorica je dodala da se sutra obeležava Međunarodni dan dece i da današnjom manifestacijom šalju poruku mira, ljubavi i lepote.

„Deca koja su danas ovde nas uče da budemo dobri ljudi i da zbog njih trajemo i borimo se za njihovu bolju budućnost“ istakla je Marinković.

Vaspitačima PU „Danica Jaramaz“ uručene su zahvalnice za doprinos u vaspitanju i obrazovanju dece.

Prolećni karneval je organizovan nakon pauze od dve godine i ukidanja protivepidemijskih mera, a privukao je pažnju velikog broja prolaznika, sugrađana i roditelja.

Comments

Pročitaj još