• Početna>
  • Vesti>

Adžić: Pripreme za predstojeća takmičenja u toku; Slobodan Maksimović pobednik ovonedeljnog pojedinačnog šahovskog turnira

Foto: Radio Mitrovica sever

Pobednik pojedinačnog šahovskog turnira je Slobodan Maksimović iz Šahovskog kluba „Vidovdan“ iz Preoca. Na drugom mestu našao se Boban Božović iz Šahovskog kluba „Zubin Potok“ a na trećem je Dejan Denović iz Šahovskog kluba „Vidovdan“.

Deseti pojedinačin šahovski turnir okupio je 12 takmičara sa Kosova i Metohije a održan je u Hali sportova u Kosovskoj Mitrovici.

Sekretar Šahovskog saveza Kosova i Metohije Momčilo Adžić kaže da su u toku pripreme za održavanje tradicionalnog šahovskog Kupa Kosova i Metohije, koji će biti održan ovog meseca.

„U planu nam je da do kraja meseca organizujemo Kup Kosova i Metohije, koji je naš tradicionalni. To je ekipni turnir, koji se igra na četiri table a potrudićemo se da obezbedimo prigodne nagrade. Potrudićemo se da obezbedimo i što veći broj učesnika, a igra se po tom sistemu da ne učestvuju samo takmičari već i svi koji su raspoloženi da igraju a imaju ekipu od četiri člana. Svi oni mogu da se prijave i učestvuju na tom takmičenju. Još nismo sasvim sigurni gde će on biti održan, Zubin Potok ili Kosovska Mitrovica“ rekao je Adžić.

U narednom periodu je planirano i održavanje Vidovdanskog turnira, koji iz godine u godinu okuplja sve više ljubitelja ove igre.

„Cilj Šahovskog saveza Kosova i Metohije je da privučemo što više igrača, i naravno igrače lepšeg pola, kao i sve one koji su zainteresovani, kako bi mogli da imamo kvantitet a nadam se i kvalitet. Juna meseca imaćemo tradicionalni Vidovdanski turnir. Mogu da kažem da je on prošle godine bio najposećeniji, jer je okupio čak 64 igrača, od kojih su dva velemajstora, četiri internacionalna majstora, i dvadesetak majstorskih kandidata. Cilj nam je i da u naš kalendar takmičenja uvrstimo što više turnira i da budemo prepoznatljivi po dobroj organizaciji i privučemo što više igrača sa strane, kako bi naši igrači imali prilike da igraju sa njima i stiču određena iskustva“ ističe Adžić.

Govoreći o Šahovskom klubu „Trepča“ Adžić navodi da su u toku pripreme za Kup Srbije, koji će biti održan u Paraćinu od 31. maja do 5. juna.

„Ujedno, tu je i prvenstvo Srbije u brzopoteznom šahu, gde se igra po tri minuta i plus dve sekunde a u ubraznom šahu deset plus pet sekundi. To su pojedinačna prvenstva. Ovo je prvi put da su uvrstili i ta pojedinačna takmičenja u brzopoteznom i ubrzanom šahu. Vršimo pripreme i nadamo se da ćemo obezbediti sredstva i napraviti dobar rezultat. Zbog nedostatka sredstava, poslednjih šest godina nismo učestvovali na Kupu Srbije“ rekao je Adžić.

Na prvoj tabli Šahovskog kluba „Trepča“ na predstojećem Kupu Srbije igraće Vlatko Savićević, na drugoj Dragiša Simić, na trećoj Momčilo Adžić i na četvrtoj Zvezdan Vuksanović.

Comments

Pročitaj još