• Početna>
  • Vesti>

Opština Zvečan i Komesarijat za izbeglice i migracije pomažu razvoj proizvodnih delatnosti interno raseljenih porodica

Foto: Opština Zvečan

Privremeni organ opštine Zvečan i Komesarijat za izbeglice i migracije, pokrenuli su zajedničku akciju pružanja ekonomske podrše interno raseljenim licima na području ove opštine. U okviru ovog programa podrške, danas je na području ove opštine, pomoć u vidu alata i materijala uručena dvema porodicama.

Pomoć se, prema informacijama navedenim u saopštenju ove lokalne samouprave, ogleda u finansiranju, nabavljanju i dopremanju mašina, alatki i materijala, neophodnih za razvoj njihovih malih, već postojećih proizvodnih aktivnosti, čime bi se ove porodice ekonomski ojačale.

“Ova oprema će umnogome poboljšati mogućnost za rad, zapošljavanje i stvaranje prihoda porodicama. Osnovni cilj ove donacije je da se što više ljudi kroz ovakve grantove samozaposli, da jednostvano krenu od onoga što već imaju, a to su kapaciteti, znanje i iskustvo. Ako se možda već bave nekim poslom, da se bave ozbiljnije, da razmišljaju o formi poljoprivredne zadruge i preudzeća i da na taj način, udruženi uz ova bespovratna sredstva koja su dodeljena, obezbede svoje domaćinstvo” rekao je ovim povodom predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan Ivan Todosijević.
Todosijević je najavio da se u narednom periodu očekuje još sličnih aktivnosti kroz različite programe podrške, u saradnji sa Kancelarijom za KiM.

Foto: opština Zvečan

Comments

Pročitaj još