• Početna>
  • Vesti>

Kretanje vozila preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak odvija se kao i prethodnih šest meseci

Kretanje vozila preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak i jutros, dan nakon pregovora u Briselu glavnih pregovarača Beograda i Prištine bez konačnog rešenja, odvija kao i prethodnih šest meseci.

Jedan od vozača čije vozilo ima registarske oznake Novi Pazar potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica da je sve kao i prethodnih meseci.

“Nakon kontrole putnika i vozila, dobio sam komplet stikera kako bih nastavio dalje’ rekao je.

I pripadnici kosovske policije su u neformalnom razgovoru rekli da nikakva nova odluka nije stupila na snagu i da se nastavlja sa radom u istom režimu.

Direktor Kancelarije za KiM i glavni pregovarač Beograda, Petar Petković rekao je posle današnjih razgovora u Briselu da će sporazum o tablicama od 30. septembra o režimu stikera i dalje biti na znazi.

“To znači da se do pronalaženja trajnog rešenja na visokom nivou režim stikera nastavlja”, rekao je Petković novinarima u Briselu.

On je rekao da je u Briselu razgovarao sa prištinskom stranom i da je ogromna pažnja bila posvećena pitanju registarskih tablica.

Istakao je da je sporazum od 30. septembra i dalje na snazi i da su to potvrdili i EU i specijalni izaslanik Miroslav Lajčak, kao i da za šest meseci Priština nije iznela nijedan predlog.

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Prištine i Beograda, Miroslav Lajčak je, priznavši da nema dogovora, pozvao obe strane da nastave sa naporima.

Glavni pregovarač Prištine Besnik Besljimi izjavio je da nema nikakvog rezultata jer nije postignut dogovor oko glavnog pitanja – registarskih tablica.

“Srpska strana nije imala nikakav predlog o tome, pa smo morali da tražimo alternativno rešenje. Gospodin Lajčak je predložio da radne grupe nastave razgovore sledećih mesec dana, ali je Beograd to odbio”, rekao je Besljimi. 

Na sastanku delegacije Beograda sa evropskim posrednikom Miroslavom Lajčakom bilo je reči i o Zajednici srpskih opština, nestalim licima i energetici.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još