Tanja Radivojević: Zubi jezik grizu, jezik zube nikada

Tanja Radivojević je mlada, dvadesetogodišnja pesnikinja iz Smederevske Palanke. Studira stomatologiju u Kosovskoj Mitrovici. Hrabro stoji iza svojih stihova i tri knjige – jedne zbirke pesama i dva romana koje je objavila od 2012. od kada piše. Smelo. Ambiciozno. Samouvereno.

Piše o ljubavi. O veri. O svemu što je jedna dvadesetogodišnja žena mogla da iskusi. O patnji. Piše pozivajući. Vapeći. Čisto. Bez obzira prema širem kontekstu. Piše iz sebe, iz svog malog bola. O neispunjenim željama. Onako naivno, neispečeno ali obećavajuće. Kao čovek koji veruje da se jednom voli Tanja je mlada žena koja ljubav tek upoznaje. Blaga je. Pitka. Nežna i možda potpuno primerena prosečnoj dvadesetogodišnjoj publici. Još uvek…

Kaže. stomatologiju je upisala iz krajnje praktičnih razloga – da bi mogla da se zaposli, jer književnost ne pruža perspektivu. Zubi jezik grizu. Jezik zube nikada.

Tanja Radivojević, rođena 2001. godine u Smederevskoj Palanci, članica je književnog kluba ,,21“ iz Smederevske Palanke, SKOR-a iz Novog Sada i počasni član književnog udruženja ,,Stojan Živadinović“ iz Sokobanje. Objavila je tri knjige: romane ,,Moj put u snove“ (2017) i ,,Trinaest noći bez sna“ (2019), te zbirku pesama ,,Zima“ (2018). Ove godine u februaru dobila je književnu nagradu za „Najoriginalniju“ ljubavnu pjesmu u Mrkonjić Gradu (Bosna i Hercegovina).

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još