Obeležavanje Svetog Save na severu Kosova

Sutra se obeležava školska slava Sveti Sava, u čast prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja, a na severu Kosova i Metihije u osnovnim i srednjim školama će zbog epidemiološke situacije program biti kratak i uz manji broj učenika.

Na Savindan, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, pojedincima i institucijama uručiće Svetosavske nagrade za 2021. godinu.

Dobitnicima će Svetosavska nagrada biti uručena za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse, razvoj naučnih i umetničkih dostignuća.

U Kosovskoj Mitrovici sutra sa početkom u 10 sati u Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski božur” biće uručeni poklon paketi za učenike, a povodom školske slave uslediće tradicionalno rezanje slavskog kolača.

U isto vreme prigodan program i rezanje kolača biće organizovano i osnovnoj školi “Sveti Sava” u Kosovskoj Mitrovici.

Od 19 časova u organizaciji Doma kulture “Stari Kolašin” biće održan tradicionalni Svetosavski bal. Pokrovitelji ovog događaja su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Opština Zubin Potok.

U okvoru programa nastupiće operska primadona Jadranka Jovanović, vokalni solista Dušan Svilar, baletski par Aleksandra Arizanović i Nikola Voštinić, ansambl “Venac”, hor “Nušić” i balski orkestar “Old hat orchestra”, saopštili su organizatori.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: arhiva Radio Mitrovica sever januar 2021.

Comments

Pročitaj još