• Početna>
  • Vesti>

Zimsku službu JKP „Standard“ sneg neće iznenaditi; Vučinić: Soli imamo sasvim dovoljno

Zimska služba Javnog – komunalnog preduzeća „Standard“ u Kosovskoj Mitrovici je spremna ukoliko snežni talas stigne i do našeg podneblja. Prema rečima upravnika Gradske čistoće pri JKP „Standard“ Srđana Vučinića, prošle nedelje je stigla nova isporuka industrijske soli i sa zalihama koje su ostale od prošle godine, procenjuje se da će to biti dovoljno da pokrije ovu zimsku sezonu.

Zimska služba inače, sa radom počinje krajem novembra.

„Imamo dovoljan broj radnika koji će biti raspoređeni, u zavisnosti od poslova. Uglavnom raspolažemo starijim kamionima, koji su tokom leta reparirani. Ovog leta smo imali vremena da ih repariramo i popravimo, tako da će biti na terenu. Iskreno, nadamo se da padavine neće biti obilne, ali ako dođe do takve situacije, mi smo naravno spremni da delujemo svakog trenutka. Prošle nedelje su nam stigle velike količine soli. Imali smo i nešto starih zaliha, jer jedini derivat koji koristimo je industrijska so za puteve“ rekao je Vučinić za Radio Kosovska Mitrovica.

Naravno, dodaje Vučinić, uvek se dogode neželjene situacije, jer su kamioni veoma stari, ali je Tehnička služba, koja takođe posluje u sklopu „Standarda“, dostupna 24 sata i pokušaće da otkloni kvar u svakom trenutku.

Vučinić kaže da Zimska služba često ima problema u obavljanju svog posla, zbog gužve u saobraćaju i velikog broja parkiranih vozila na kolovozu.

„Zato apelujem na sve vozače da svoja vozila uklone sa kolovoza, kako bi prednost imala naša vozila, kada je u pitanju zimska služba, jer sve što radimo radimo u interesu naših građana. Postoje prioriteti, a to su ulice prema Kliničko-bolničkom centru, koje moraju biti prohodne i kolovoz mora biti čist. Tu su i osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove“ kazao je Vučinić.

Gradska čistoća kao prioritetan zadatak ima odlaganje i deponovanje smeća, što rade predano i odlično.

Gradska čistoća, prema Vučinićevim rečima, ima izuzetnu saradnju i podršku lokalne samouprave – kako Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, tako i Opštine Severna Mitrovica.

JKP „Standard“ ovih dana je započeo radove na postavljanju tzv. platformi sa konstrukcijama, koje su zapravo jasno označena mesta na kojima se nalaze kontejneri. Platforme omogućavaju vozilima Gradske čistoće lakši prilaz i skraćuju vreme zadržavanja vozila na kolovozu.

 „Reč je o 55 lokacija, gde će biti instalirani kontejneri od 1.100 litara, tako da će naši građani imati predviđena mesta za odlaganje otpada, a mi komunalci ćemo imati priliku da što efektinije, brže i bolje odnosimo otpad“ rekao je Vučinić.

Finalizacija projekta se očekuje u 2022. godini a kontejneri će biti postavljeni u urbanim i ruralnim delovima opštine.

Vučinić je apelovao na građane da savesno odlažu smeće i da u slučaju bilo kakvih problema kontaktiraju dežurnu službu, kako bi problem rešili na najbolji mogući način.

„Pre nekoliko dana smo imali akciju čišćenja divljih deponija, koje se nalaze u ruralnim delovima grada. Dešavaju se i dalje takve situacije, pogotovo kada je u pitanju građevinski otpad. Zato molimo građane da nam se obrate u bilo kom trenutku, jer ćemo njihov problem shvatiti ozbiljno i pokušaćemo da ga rešimo na najbolji mogući način“ navodi Vučinić.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još