• Početna>
  • Vesti>

Ulična akcija “Mobilna pravna klinika”: Besplatna pravna pomoć za žrtve nasilja

U okviru obeležavanja kampanje “16 dana aktivizma” danas je na šetalištu u Kosovskoj Mitrovici, u blizini Trga braće Milić, održana ulična akcija pod nazivom “Mobilna pravna klinika”.

Građanima su na štandu deljeni flajeri sa informacijama o korišćenju besplatne pravne pomoći, za žrtve nasilja u porodici, rodno zasnovanog nasilja i seksualnog uznemiravanja.

Slobodan Stošić programski menadžer Centra za zastupanje demokratske kulture (ACDC) rekao je da su današnjom akcijom pokušali da podignu svest građana o borbi protiv nasilja.

„Ovim štandom želimo da žrtvama nasilja omogućimo bolji pristup besplatne pravne pomoći i da ukažemo na mehanizme na koje mogu da se oslone“ rekao je Stošić.

Osim informativnog dela, ovaj štand imao je i savetodavnu ulogu i građanima ukazao na sisteme prevencije nasilja u porodici i na koje sve načine oni mogu reagovati.

Akciju, koja je realizovana i u drugim opštinama na Kosovu, sproveo je Centar za pravnu pomoć i regionalni razvoj (CLARD) i Kosovski pravni institut u saradnji sa Centrom za zastupanje demokratske kulture.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još