Kosovu od SAD pomoć u vrednosti od 2,5 miliona evra

Sjedinjene Američke Države su preko Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) najavile obezbeđivanje 2,5 miliona američkih dolara pomoći Kosovu u cilju sprečavanja širenja zaraze korona virusa.

Pomoć će obezbediti sveobuhvatnu podršku primenjivanju vakcina protiv Kovida 19, olakšati promovisanje i pristup sigurnim vakcinama protiv Kovida 19, među svim kvalifikovanim populacijama kao i ojačati ukupan zdravstveni sistem, uključujući i zamenjivanje sistema hladnog lanca. 

“Ova pomoć je velikodušna donacija američkog naroda Kosovu. Nisu vakcine same od sebe te koje će zaustaviti virus, već se one moraju primeniti kroz vakcinaciju. Zato, stavite masku, zavrnite rukav i obezbedite zaštitu sebi i svojim najmilijima. Sjedinjene Države ostaju posvećene borbi protiv ovog podmuklog virusa zajedno sa našim partnerima, a to znači i vama. Zajedno se možemo boriti protiv ovog virusa i zaustaviti širenje Kovida 19“ rekla je Zejna Salahi, direktorka misije USAID-a na Kosovu.

Donacija, koja će se sprovoditi preko UNICEF-a, se nadovezuje na više od 2,6 miliona američkih dolara pomoći za Kovid19, koja je pružena preko USAID-a tokom pandemije. 

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: USAID

Comments

Pročitaj još