Aktivan i veran sportu i u sedmoj deceniji

Skoro dve dekade, Zoran Vukadinović, je rekreativno sportski aktivan, i u tom periodu ostvaruje brojne lične uspehe, u trijatlonu, polumaratonu, planinskim trkama i planinarenju.

Počeci bavljenja sportom se vezuju za mladost a intenzivnije interesovanje i aktivnosti počinju prilikom dobrovoljnog davanja krvi, kada su ga medicinski radnici obavestili da ima šećernu bolest.

Snaga volje, bolje na nogama nego u krevetu, preovladala je kod njega.

Ovogodišnju poslednju trku i nove kilometre nedavno je nanizao u Aleksandrovcu u Župi, u veoma interesantnom vinogradskom okruženju ali zbog lošeg vremena, trka po blatnjavoj stazi je bila veoma teška. Svakako, sve se to na kraju zaboravi kada ste na pijedestalu, kaže čika Zoki.

Trijatlon je, kako priča, za njega bio najveći izazov, ali ne i nedostižan. Učestvovao je na dva, u Novom Sadu u kategoriji 50+, (kilometar plivanja, 20 km vožnja bicikla, 5 km trčanje), a nakon toga i na Adi Ciganliji, i posrećilo se, jer postolje nije izostalo.

Nakon toga su usledili brojni polumaratoni, Beograd, Kruševac, Valjevo, Čačak, Kikinda, Kopaonik, Ostrog.

Svojim rezultatima i interesovanjem Vukadinović je od prošle godine postao i član atletskih veterana Srbije, ali je zbog aktuelne epidemijske situacije izostao nastup na državnom i balkanskom prvenstvu, gde je bio pozvan. Kako god, samim članstvom ispunila mu se davnašnja želja da nosi dres reprezentacije Srbije.

Podršku u svemu ovome ima kod svojih mlađih kolega, kojih je u Kosovskoj Mitrovici u zavidnom broju, a sa kojima intenzivno trenira, razmenjuje iskustva i zajedno odlaze na takmičenja.  

I na kraju, kako kaže Vukadinović, u prvom planu nam je da završimo trku i da dođemo na cilj nepovređeni i sa dobrim raspoloženjem, koje smo akumulirali tokom naših skoro svakodnevnih treninga.

I zato nije teško postati ljubitelj zdravog života, koji vam rekreativan ili aktivan sport može unaprediti, a sve je na vama, svedoči ovaj kratak osvrt i priča sa brojnim ovdašnjim ljubiteljima trčanja, biciklistima, planinarima, plivačima…

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Lična arhiva/Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još