• Početna>
  • Vesti>

Delijovanis: U toku jesenje održavanje javnih zelenih površina

U okviru jesenjeg ozelenjavanja javnih površina u Kosovskoj Mitrovici, Radna jedinica hortikulture, koja posluje u okviru Javnog-komunalnog preduzeća “Standard”, prošle nedelje je zasadila 8 hiljada sadnica sezonskog rasandog cveća.

“Tokom prošle nedelje zasađeno je 8.000 komada sezonskog rasadnog cveća. Sa sadnjom je započeto prošlog četvrtka i uspešno je završeno u ponedeljak“, rekao je upravnik “Hortikulture” Vladan Delijovanis.

Delijovanis je dodao da će se JKP u narednom periodu posvetiti održavanju javnih zelenih površina ali i da je planirano i sakupljanje i odvoz opalog lišća, u skladu sa vremenskim uslovima.

Zahvaljujući električnim vakuum usisivačima za čišćenje javnih i prometnih površina primetno je da je olakšan rad zaposlenima u JKP Standard i omogućeno rešavanje gorućih komunalnih problema, oko sakupljanja smeća i održavanja higijene u gradu.

“Gradska kapela čije održavanje je povereno ovoj radnoj jedinici, puštena je u rad 1. septembra i za sada sve funkcioniše po planu. Pomenutom odlukom je predviđeno da se posmrtni ostaci pokojnika izlažu u novoj gradskoj kapeli u Rudaru u opštini Zvečan, gde će porodica i rodbina primati saučešće a sam čin sahrane će se odvijati od kapele do grobnog mesta”, navodi Delijovanis.

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica je avgusta meseca doneo odluku o upravljanju grobljima, sahranjivanju i pogrebnoj delatnosti koja je stupila na snagu takođe 1. septembra, što je Delijovanis i potvrdio.

JKP “Standard” iz Kosovske Mitrovice je ovlašćeno preduzeće u pružanju usluga kroz rad gradske kapele na groblju u Rudaru. Pogrebna služba ovog preduzeća je na usluzi građanima 24 časa svakog dana.

Podsetimo, objekat kapele je od izuzetnog značaja za ljude sa ovog prostora i na ovaj način upotpunjuje odnosno kompletira delatnost JKP “Standard “iz Kosovske Mitrovice.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još