• Početna>
  • Vesti>

Članovi GI Narodno jedinstvo u Klokotu pristupili Srpskoj listi

Nijedan od tri kandidata za gradonačelnika Klokota, nije uspeo da osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu lokalnih izbora održanih u nedelju 17. oktobra. Kandidat GI Narodno jedinstvo Saša Mirković sa ostalim članovima svoje inicijative, danas je pristupio Srpskoj listi i pozvao svoje glasače da u sledećem krugu izbora svoj glas daju Srpskoj listi.

U prvom krugu izbora za poverenje građana nadmetali su se Vladan Bogdanović iz Srpske liste koji je dobio oko 41 odsto ili 788 glasova birača i Strahinja Spasić iz GI Srpska narodna sloga sa osvojenih 36 odsto ili 687 glasova. Nijedan od njih nije dobio dovoljan broj glasova, pa u drugi krug glasanja idu dva kandidata sa najvećim brojem glasova. Saša Mirković je dobio 22 odsto, odnosno 426 glasova birača.

“Nakon nedavno održanih lokalnih izbora želim da se zahvalim svim građanima koji su glasali za mene i podržali me. U ovim teškim vremenima još jednom se videlo koliko je naše jedinstvo bedem na kome počiva naša budućnost na ovim prostorima, a ujedno i trn u oko onima koji žele da Srba ne bude na ovim prostorima” stoji u Mirkovićevom saopštenju.

U daljem tekstu, dosadašnji lider GI Narodno jedinstvo obaveštava javnost da je doneo odluku da zajedno sa ostalim članovima inicijative pristupi Srpskoj listi.

“U to ime želim da obavestim sve građane da sam zajedno sa članovima moje inicijative, pristupio Srpskoj listi, i da ovim putem pozivam sve koji su glasali za moju građansku inicijativu da u drugom krugu lokalnih izbora pruže punu podršku i glasaju za kandidata Srpske liste za gradonačelnika Klokota Vladana Bogdanovića”.

“Jedinstvo, sloga i zajedničko delovanje mora biti naša vodilja u vremenima pred nama, i nema mesta podelama kojima bi se radovali naši neprijatelji” saopštio je Mirković.

U Klokotu je izašlo 2.137 osoba sa pravom glasa, što je oko 58 odsto od ukupnog broja u biračkom spisku, odnosno pravo glasa je imalo 3.675 meštana Klokota.

Klokot je jedna od četiri opština sa srpskom većinom u Kosovskom Pomoravlju. U tom regionu živi oko 30.000 Srba.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Srpska lista

Comments

Pročitaj još