• Početna>
  • Vesti>

Hožić: Stikeri od 11.oktobra u Severnoj Mitrovici MUP Kosova: Od 8.oktobra kazne ko nema prelepljene simbole

Red u registracionom centru u Zvečani za stikere

Drugom tačkom Sporazuma o registarskim tablicama koji je u Briselu potpisan 30.septembra, predviđeno je da se simboli na registarskim tablicama prelepljuju belim stikerima.

Ova faza primene sporazuma započeta je u ponedeljak 4. oktobra. Međutim, Opština Severna Mitrovica zatvorena je i ove sedmice, zbog kako je potvrdila zamenica gradonačelnika ove opštine Adrijana Hodžić sprečavanja širenja virusa korona, s obzirom na to da je nekoliko radnika bilo inficirano virusom.

Tokom popodneva, Hodžić je obavestila redakciju našeg radija da će građani stikere u Opštini Severna Mitrovica moći da preuzmu od ponedeljka 11. oktobra.

“Zbog inficiranog službenika Opštine Severna Mitrovica neće moći od danas da preuzmu, već od ponedeljka” rekla je Hodžić.

Jeta Telja, šefica kabineta i viša politička savetnica ministra unutrašnjih poslova Kosova, Dželjalja Svečlje izjavila je prethodno za Radio Slobodna Evropa da će nakon 8. oktobra, u skladu sa zakonom, biti kažnjeni svi koji nemaju prelepljene državne simbole na srpskim registarskim tablicama.

Inače, u Zvečanu je u prvoj isporuci stiglo 100 paketa stikera, koji su podeljeni tokom prepodneva.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Fotografija: Red u registracionom centru u Zvečanu za nalepnice

Comments

Pročitaj još