• Početna>
  • Vesti>

Dugačka kolona na Jarinju, vozila se propuštaju naizmenično

Jarinje Jarinje

U saobraćajnoj traci koja iz pravca centralne Srbija vodi ka administrativnom prelazu Jarinje, ovog prepodneva formirana je kolona vozila koja se proteže od skretanja ka Kopaoniku na Rudnici do samog prelaza, javlja reporter Radio Kosovske Mitrovice.

Saobraćaj u oba pravca kontroliše saobraćajna policija, a vozila administrativni prelaz prolaze naizmenično – propušta se 15 do 20 vozila sa jedne strane prelaza, a potom isto toliko sa druge strane. Prema rečima našeg reportera, za sada preko administrativnog prelaza Jarinje propuštaju se isključivo putnička vozila, dok teretnjaci čekaju.

Procedura prekrivanja spornih delova registarskih oznaka traje bar jedan minut, tako da se saobraćaj odvija usporeno.

Jutros oko 8h, u skladu sa delom sporazuma postignutog u Briselu o primeni stiker modela, saobraćaj na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak je profunkcionisao, nakon dve nedelje potpunog zastoja.

Prema dogovoru vlasnici vozila sa RKS tablicama neće više morati da ih skidaju kada ulaze u centralnu Srbiju, već će preko oznaka i grba lepiti nalepnice i neće morati da vade probne tablice koje su do sada važile dva meseca.

Isto važi i za vlasnike automobila iz gradova centralne Srbije i Kosovske Mitrovice.

Iz Prištine su rekli da poseduju 300.000 kompleta sa po četiri nalepnice i da će ih od danas upotrebljavati.

Nalepnice i uputstva dostavljeni su policiji na administrativnom prelazu.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još