• Početna>
  • Vesti>

Na Merdaru i Rudnici sprečeno krijumčarenje robe vredne više od 100.000 evra

Tokom protekle nedelje na kontrolnim punktovima Merdare i Rudnica, sprečeno je krijumčarenje robe čija ukupna vrednost premašuje 100.000 evra, saopšteno je iz Uprave carina.

Slučaj na punktu Merdare otkriven je pre nekoliko dana.

“Reč je o kamionu čačanskih registarskih oznaka, koji je prema priloženoj dokumentaciji, iz Nemačke ka Kosovu i Metohiji prevozio polovno kombi vozilo. Prijavljeni polovni kombi je zapravo bio jedina prijavljena stvar u kamionu prepunom neprijavljene robe”, navodi se u saopštenju.

U tovarnom delu kamiona nalazilo se sledeće: bicikli, skuteri, polovni delovi za automobile, elektro-uređaji i drugi aparati.

Kamion je potom odvežen do carinskog magacina u Gadžinom Hanu, gde je detaljno pregledan.

Utvrđeno je da se u njemu, pored prijavljenog kombija, nalazi i neprijavljena roba, vredna više od 46.000 evra.

“Krijumčarena roba prelazi trećinu vrednosti vozila, a kamion je zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, čime je vrednost ovog prekršaja uvećana na oko 108.000 evra”, stoji se u saopštenju.

Na kontrolnom punktu Rudnica, carinici su 15. maja prilikom kontrole autobusa koji je saobraćao na relaciji Priština-Novi Pazar, u specijalno pregrađenim fabričkim šupljinama, pronašli sakrivenu tehničku robu, vrednu oko 3.000 evra.

Iz Uprave carina kažu da su prostoru za prtljag, koji je bio pregrađen šperpločama, pronađene nove potapajuće pumpe za vodu, aparati za zavarivanje, trimeri za travu i šišanje životinja, prskalice za zaprašivanje u poljoprivredi, sredstva za podmazivanje u auto industriji i razna druga roba.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još