Preminuo prof. dr Dragoslav Elezović


Posle kraće bolesti, juče je u Kosovskoj Mitrovici, u 90. godini preminuo prof.dr Dragoslav Elezović.
Dragoslav Elezović je rođen 1931. godine u Kosovskoj Mitrovici gde je završio osnovnu i srednju tehničku školu. Zvanje diplomiranog inženjera rudarstva i magistra tehničkih nauka stekao je na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu, a doktorsku disertaciju iz oblasti geomehanike odbranio je na Univerzitetu u Skoplju .

Tokom svog bogatog radnog veka, prof.dr Dragoslav Elezović je u periodu od 1974. do 1978. godine obavljao i dužnost direktora Srednje tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici . Na Rudarsko-metalurškom fakultetu u rodnom gradu je u dva mandata obavljao dužnost prodekana za nastavu, a u četiri mandata i dužnost dekana ovog fakulteta. Dragoslav Elezović je bio i višegodišnji predsednik Narodne tehnike Kosovske Mitrovice i Kosova i Metohije i član Jugoslovenskog društva za mehaniku stena i podzemne radove. Brojne generacije mitrovčana pamtile su ga i kao izuzetno uspešnog sportistu: sjajnog košarkaša, odbojkaša, prvaka Srbije u plivanju prsnim stilom, a svojevremeno je bio i savezni odbojkaški sudija. Tokom svog radnog i životnog veka dobijao je veliki broj nagrada i priznanja poput: Ordena rada sa srebrnim vencem, Vidovdanske povelje Univerziteta“Priština“ u Kosovskoj Mitrovici, Plakete grada Kosovske Mitrovice i najvećeg priznanja Narodne tehnike „17.april“ .
Prof.dr Dragoslav Elezović biće sahranjen danas u 13 časova na pravoslavnom groblju u Rudaru u prisustvu članova porodice, rodbine, kolega, prijatelja i brojnih sugrađana koji će pamtiti i čuvati njegov lik i delo.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Privatna arhiva

Comments

Pročitaj još