• Početna>
  • Vesti>

Todić: Ulaganjem u obrazovanje, ulažemo u našu budućnost

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić sa saradnicima i v.d direktor Uprave za Trezor Ministarstva finansija Marko Gvero donirali su 20 računara Osnovnoj školi “Leposavić” u tom gradu, od čega je polovinu računara donirala Uprava za trezor, a drugu polovinu lokalna samouprava.

Prema navodima na Fejsbuk stranici “Leposavić portal”, Todić je izrazio uverenje da će ova pomoć u mnogome poboljšati nastavu nastavu u vreme epidemije.

“Korist će imati naši najmlađi učenici, a kasnije kada se ova epidemija završi, verujem da će ovi računari završiti u nekom od informatičkih kabineta, a sve u cilju poboljšanju uslova za sticanje znanja naših učenika, što je i prioritet lokalne samouprave, jer ulaganjem u obrazovanje, ulažemo u budućnost i budućnost naše dece”, rekao je Todić.

Da je ulaganje u mlade i podizanje kvaliteta obrazovanja jedan od najvažnijih zadataka svih poručio je i v.d direktor Uprave za Trezor Ministarstva finansija Srbije Marko Gvero.

“Zato smo odlučili da na ovaj način pomognemo organizovanje nastave na daljinu. Nadamo se da će uskoro, kada pandemija bude iza nas, đaci iz Leposavića imati prilike da opremu koriste i u redovnim okolnostima, što će biti podstrek za njihovo digitalno opismenjavanje i pružiti im uslove kakve imaju njihovi vršnjaci i u razvijenim zemljama”, rekao je Gvero.

Na vrednoj donaciji koja će, kako kažu, puno značiti u daljem radu kao tehnička podrška, a kasnije i za opremanje dva kabineta informatike zahvalila je direktor O.Š “Leposavić” Mirjana Barać.

Ova škola je prošle godine obeležila 100 godina rada i postojanja, a sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju u potpunosti je renovirana.

Trenutno školu sa tri isturena odeljenja nastavu pohađa oko 700 učenika.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još