Vasić: Neljudskost i strahota šta radi sud u slučaju za ubistvo Olivera Ivanovića

Dejan Vasić, advokat Dragiše Markovića, izjavio je za Kosovo Onlajn da je jutros od strane Suda u Prištini obavešten o odlaganju zakazanog novog pripremnog ročišta u predmetu za ubistvo Olivera Ivanovića, i da mu je rečeno da će mu u toku dana biti poslato obrazloženje koji su razlozi odlaganja ročišta.

Vasić ističe da je ovo strahota i neljudskost koju ne zna kako da nazove.

“Ako se desi to što mislim da će se desiti i ako se zbog toga ovaj predmet razvuče na još teških mesec dana za ljude koji su u pritvoru, onda bi trebalo neko ko je mnogo pametniji od svih nas da pogleda i da kaže da je ovo sramota što se tim ljudima radi“, rekao je Vasić.

Kada su u pitanju mogućnosti koje su na raspolaganju advokata, Vasić kaže da nije mnogo toga u njihovim rukama.

“Mi možemo da učestvujemo svojim pedantnim i savesnim radom i nikako drugačije, a oni koji donose odluke su prevashodno sud i tužilac koji sve to vodi, pokreće i vodi da tako kažem glavnu igru. Ono u šta sam siguran je da će ti ljudi biti proglašenim nevinim i da će ovaj proces ostati crna mrlja u pravosuđu Kosova za sva vremena“, napominje Vasić.

Vasić kaže i da je tužilac odluku Apelacionog suda sasvim zanemario.

“Tužilac je, narodski rečeno, prema odluci Apelacionog suda pristupio sa totalnim “nefermanjem’. On je postupio kao da Apelacioni sud ništa nije rekao, kao da nikakvo uputstvo nije ni dao. Oni su podigli potpuno istu optužnicu uz male i glupe izmene koje su učinili. Da sam na mestu tog sudije ja bih spasio svoju dušu i svoj obraz tako što bih sada odbacio tu optužnicu”, zaključio je Vasić.

Izvor i foto: Kosovo Online

Comments