• Početna>
  • Vesti>

U Srbiji 7 osoba preminulo a 321 novoobolela od Kovid-19

U poslednja 24 sata u Srbiji je potvrđen još 321 slučaj zaraze koronavirusom, a od posledica kovid-19 preminulo je sedam osoba, saopšteno je na konferenciji za medije Kriznog štaba.

Testirane su 8.804 osobe, na respiratorima je 150 pacijenata, dok su u bolnicama u Srbiji ukupno hospitalizovana 4.353 pacijenta.

Kako prenosi RTS, Srbija nastavlja borbu protiv koronavirusa, a epidemiolozi poručuju da samo poštovanje mera sprečava epidemiološku krivu da raste.

Direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović poručio je da sa ovakvom nedisciplinom ne može biti bolja epidemiološka situacija.

“Manimo se ćorava posla, situacija neće biti bolja dok god se ne pronađe vakcina, a do tada moramo da budemo disciplinovani i odgovorni”, naglasio je Sazdanović.

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da je Niš u drugom piku koronavirusa ipak u boljoj situaciji nego što je bio u prvom piku i da epidemiloška situacija u ovom trenutku u tom gradu deluje mirno i stabilizovano, te da je još nesigurna, ali da je pod kontrolom.

U Nišu je otvorena laboratorija “Vatreno oko”, u kojoj će biti testirani uzorci na koronavirus. Vlada je uložila 3,5 miliona evra u izgradnju laboratorije, a kineski “Ziđin” donirao je 500.000 evra vrednu opremu.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još