• Početna>
  • Vesti>

Od juče u 10 časova pet osoba preminulo u Novom Pazaru

Od juče u 10 časova do današnjeg preseka u isto vreme, u Novom Pazaru od koronavirusa je preminulo pet osoba. Jedna osoba nalazi se na respiratoru novopazarske bolnice.

U bolnici u Novom Pazaru je smešteno 205 kovid pozitivnih pacijenata.

Koordinator te bolnice Mirsad Đerlek kaže da leče i pacijente iz Sjenice. Tako je opšta bolnica postala regionalna bolnica.

“Zdravstveni radnici su nam preumorni ali imamo i brojnu rodbinu pacijenata koja je stalno prisutna. Molim sve za strpljenje i spuštanje tenzija. Danas stiže još 10 respiratora. U toku dana biće montirana vojna bolnica sa 150 ležajeva, sa kojom će doći 25 vojnih lekara i 15 tehničara. Osnovaćemo i dva šatora ispred infektivnog za trijažu sa 6 doktora. Mislim i ubeđen sam da možemo da budemo mirniji u odnosu na prethodni period”, rekao je Đerlek. 

Kragujevac

Direktor Doma zdravlja u Kragujevcu prof. dr Vasilije Antić kaže da je situacija u poslednja dva-tri dana lošija nego u prethodnom periodu.

“Do pre tri dana imali smo oko 150 pacijenata, a sada od 230 do 250 pregleda. Produžili smo radno vreme tak da pregledamo sve pacijente”, kaže dr Antić.

Sada se pojavljuju i stariji pacijenti koji razvijaju težu kliničku sliku. U proseku, pet do šest pacijenata dnevno šalju na bolničko lečenje.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još