Arlov čestitao Vidovdan: Problemi će nas ojačati

Predsednik Odbora za pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji iz Banjaluke Milorad Arlov, uputio je danas povodom praznika Vidovdana čestitku ovdašnjem stanovništvu, u kojoj se kaže da je danas jedan od najznačajnijih datuma u srpskoj istoriji.

” Vidovdan nas sabire i okuplja na liturgijama u pravoslavnim hramovima, ali i na parastosima već 631 godinu od Kosovskog boja i najznačajnije srpske bitke bez koje možda nebi ni postojali, bez koji bi sigurno sve bilo drugačije. Dok postojimo moramo biti ponosni na Kosovske junake, na našeg svetog kneza Lazara. Danas kao i uvijek na Gazimestanu dostojanstve i mirno nikoga ne vređajuči predvođeni našim svetim krstom i pravoslavnim velikodostojnicima na parastosu odati počast za sve junake i žrtve od Kosovskg boja do danas” stoji u čestitki.
Arlov izražava žaljenje što je bio sprečen da na današnji dan bude u Gračanici i na Gazimestanu.
” Tu sam sa Vama i uz Vas više od decenije ali ove godine sam sprječen da budemo zajedno. Nepravedno kao čovjeku koji se mnogo godina bez politike isključivo bavi humanitarnim radom i pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohijii bez razloga i objašnjenja 26.juna nije mi dozvoljeno od kosovske policije da uđem na Kosovo i Metohiji.Ali to i svi drugi problemi koje trpite Vi na Kosmetu, a i mi zajedno sa Vama moraju nas samo ojačati da budemo uvjek jedni uz druge i jedni za druge. Uz krst Pravoslavni to nam je jedini spas da sačuvamo sebe i svoja pokolenja, postojanje, svoju vjeru i pravoslavnu crkvu” dodaje Arlov u čestitki.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Arhiva mojabanjaluka.info


Comments

Pročitaj još