• Početna>
  • Vesti>

Položen kamen temeljac za izgradnju Garni SPA hotela u Rajskoj Banji; još 550 milona dinara za 15 projekata u Zvečanu

Kamen temeljac za izgradnju Garni SPA hotela u Banjskoj, u kompleksu Rajska Banja položili su danas pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić, predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan Ivan Todosijević i gradonačelnik Vučina Janković.

Objekat Garni SPA hotela površine 1227 kvadratnih imaće smeštajni kapacitet u formi četiri apartmana i jedanaest dvokrevetnih soba, kao i prateće sadržaje (hol, recepcija, lobi, restoran, prihvatna kuhinja, sanitarni blok, vertikalna i horizontalna komunikacija, tehnički prostor).

Vrednost projekta je oko 121 milion dinara, rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan Ivan Todosijević.

“Danas ovde u Banjskoj naša dela zajednička, sa državom Srbijom, govore više od reči. Svaka reč je suvišna osim toga da još jednom izrazim zahvalnost Vladi Republike Srbije , našoj državi i predsedniku Aleksandru Vučiću, jer je ovo bila i njegova ideja, i sve ono što smo obećali narodu, mi smo to ispunili” rekao je Todosijević i podsetio da su 2016.otvoreni prvi bazeni na otvorenom, zatim kompleks zatvorenih bazena sa termalnom i hladnom vodom, vizitorski centar koji radi punom kapacitetom i prima goste.

Todosijević je istakao da je zaposleno 30 mladih lica sa teritorije mesne zajednice Banjska. “Trudićemo se da takvih projekata bude i dalje u budućnosti i u prilog tome ide i činjenica da već početkom sledeće godine radimo i B kompleks ovog objekta gde će biti i zdravstveni deo, a u narednom periodu postoje projekti i za izgradnju sportsko-rekreativnog centra koji će upotpuniti kompleks” kaže Todosijević.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić rekao je da su danas u Banjskoj na otvaranju radova, u sklopu onoga što donose zaključci vlade, odnosno kompleksnijeg i dugoročnijeg investiranja na Kosovu i Metohiji , jednog ozbiljnog plana i pristupa realizaciji ovakvih investicija.

“Ukupan plan onoga što će se raditi na teritoriji Opštine Zvečan podrazumeva 15 projekata. Dodatnih 550 miliona s kojim će se realizovati najznačajniji, najprioritetniji projekti na teritoriji Opštine Zvečan. Radi se o infrastrukturnim projektima i projektima stanogradnje i pomoći koja u ovakvom jednom planiranju nije zaboravljena i predstavlja prioritet Vlade Republike Srbije , predsednika Aleksandra Vučića i Kancelarije za Kosovo i Metohiju koja realizuje te projekte. Odnosi se i na indidvidualne pomoći, na svakog građanina, njihove potrebe. U tom cilju smo danas obišli nekoliko porordica, razgovarali sa njima, o njihovim problemima. Bili smo u Doljanima, Sendu, razgovarali o problemima zajednice koja se odnosi na 4 sela, što obuhvata 550 kuća ” rekao je Tajić i dodao da su za realizaciju svih tih projekata stvoreni uslovi.

“Ono što sam rekao da se odnosi na 15 projekata koji će se realizovati tokom ove i sledeće godine odnosi se na fazu samorealizacije i većina tih projekata je trenutno u realizaciji i ostali koji su u završnoj fazi projektovanja i sprovođenja javnih nabavki.

Sredstva za realizaciju projekta obezbedila je Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Na kraju posete predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Opštine Zvečan obišli su štand Srpske napredne stranke u Banjskoj.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još