• Početna>
  • Vesti>

Probni test polumature radilo 80% osnovaca na centralnom Kosmetu

U osnovnim školama u srpskim credinama na centralnom Kosmetu, probni test polumature radilo je 304 učenika, odnosno nešto manje od 80% učenika osmih razreda.

Direktor OŠ “Miladin Mitić” u Lapljem Selu Ljubiša Karadžić, kaže da škole nemaju rezultat ovih testova i da je ovaj test Ministarstvo prosvete inače zamislilo tako, da učenici u stvari provere svoje znanje iz srpskog, matematike i kombinovanih predmeta.

“Ono što mogu da kažem je da je, kao i svake godine, najviše “škripilo” na testu iz matematike, jer tu ima dosta da se radi i računa”, kaže Karadžić.

On dodaje da je ovaj probni test verovatno bio od pomoći učenicima, da bi uvideli koliko znaju, što je i svrha ovog testa.

Kada se ocenjivanja tiče, Karadžić ističe da su škole dobile instrukcije od Ministarstva prosvete.

“Prep0ruka Ministarstva prosvete je da ocene budu stimulativne, da se deca nagrade ukoliko se redovno uključuju i rade i ne očekujem da će tu biti nekih većih problema, jer su nbaši učenici dosta aktivni”, kaže Karadžić.

Inače, svim učenicima koji probni polumaturski test nisu radili iz bilo kojih razloga, testovi su dostavljeni, kako bi to mogli da učine ove nedelje.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još