Euleks donirao IT opremu zatvorima na KiM

Euleks je donirao IT opremu kosovskim kaznenim zavodima kako bi pomogao da se zatvorenicima poveća pristup telefonskoj i virtuelnoj komunikaciji i olakšao virtuelne sastanke osoblja.

Šef Eeuleksa Lars-Gunar Vigemark uručio je donaciju od 50 desktop kompjutera, pet laptopova i 50 mobilnih telefona, navodi se u saopštenju te misije.

Vigemark je naveo da je usred pandemije korona virusa, Euleks bio u mogućnosti da ispuni hitnu potrebu zavodske službe za kompjuterima, laptopovima i mobilnim telefonima.

Vigemark je kazao da u uslovima kada su posete ograničene ova donacija će pomoći da olakša komunikaciju zatvorenika sa članovima porodica putem telefonskih ili video poziva, i na taj način osigura poštovanje prava zatvorenika.

Donacija će pomoći i zavodskoj službi da njeno osoblje održava virtuelne sastanke i olakšati komunikaciju između te službe i Euleksa.

Šef Euleksa je pozdravio proizvodnju hirurških maski od strane zatvorenika, u skladu sa Opreativnim planom “Korona virus“ Korektivne službe Kosova, navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još