Todosijević posetio domaćinstvo Jevtića u Grabovcu

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i predsednici opština nastavljaju da obilaze stanovništo, socijalno ugrožene porodice i domaćinstva na KiM kojima je potrebna podrška za napredak u poslu i bolji život.

Predsednik privremenog organa Opštine Zvečan Ivan Todosijević sa saradnicima obišao je domaćinstvo porodice Jevtić u Grabovcu.

Osnov svakog društva je stabilna porodica jer ukoliko budemo uspeli da pomognemo porodicama, zaposlimo mlade ljude, da pomognemo na bilo koji način, toliko možemo da verujemo u budućnost, ostanak i opstanak na ovom prostoru, rekao je Todosijević.

“Nastavili smo sa akcijom obilaska stanovništva u opštini Zvečan. Danas smo u domaćinstvu Gorana Jevtića u Grabovcu, jednog uzornog, dobrog domaćina, čoveka koji se bavi poljoprivredom i koji bi trebalo da bude uzor svima nama”, naglasio je Todosijević.

On je dodao da je u pitanju izuzetno dobro poljoprivredno gazdinstvo, ali da mu, kako  je Jevtić predočio, nedostaje još nešto od mehanizacije.

“Mogu da obećam da će Opština i Kancelarija za KiM da se potrudi da Jevtiću obezbedi jedan traktor koji će mu olakšati dalje radove u polju”, rekao je Todosijević.

Jevtić planira da uskoro proširi svoju delatnost – uzgojem kornišona, za početak samo proizvodnju a kasnije i pogon za pasterizaciju.

Mehanizacija mu je neophodna za napredak i rad.

“Trenutno se bavim proizvodnjom jagodičastog voća i povrtarskih kultura paradajza, paprika, cvekle…”, rekao je Jevtić uz reči zahvalnosti na interesovanju za njegovo domaćinstvo i njegov predan rad.

Predsednik Privremnog organa opštine Zvečan sa saradnicima nastaviće da obilazi socijalno ugrožene porodice i domaćinstva kojima je potrebna podrška za napredak u poslu u Opštini Zvečan.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još