• Početna>
  • Vesti>

Besplatan “ski-pass” za 20 studenata prištinskog Univerziteta

Predsendnik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je u Studentskom centru “Priština- Kosovska Mitrovica” razgovarao sa direktorkom Studentskog centra Draganom Antonijević i studentom proretkorom Nemanjom Biševac o uvođenju besplatnog ski-pasa za 20 studenata prištinskog Univerziteta.

Dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom, studentima će biti omogućeno da posete planinu Kopaonik i iskoriste zimske čarolije.

“U cilju unapređenja položaja života Srba na prostoru Kosova i Metohije a svakako i studenata koji su važni za Kosovsku Mitrovicu, glavnu ulogu ima i Studentski centar koji pruža uslugu svim studentima. Zajedničkom inicijativom a pre svega na odobrenje Skijališta Srbije, Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica kao i Studentski parlament i Studentski centar pokreću akciju da utorkom i četvrtkom, studenti koriste ski-pas, kako bi ojačali njihovu postojanost na našem Univerzitetu kao i pružanje raznih mogućnosti ovoj kategoriji. Nas ohrabruje to što je država Srbija svakodnevno prisutna sa nama i ogleda se upravo u svim aktivnostima koje omogućuju bolji život“ rekao je Spirić.

Direktor Studentskog centra Dragana Antonijević kaže da je uvođenje ove mogućnosti ozbiljan doprinost poboljšanju kvaliteta života studenata na ovim prostorima.

“Pored svoje delatnosti koje centar obavlja a to je pružanje usluga studentima, naš cilj je i da poboljšamo kvalitet života studenata u našem Centru tako da je reakcija divna. Ovo je podrška studentima da upotpune svoj život u našem Centru odnosno da imaju priliku za dodatnu rekreaciju tako da će to biti ozbiljan doprinos poboljšanju kvaliteta života našem prostoru“ kaže Antonijević.

Student prorektor Nemanja Biševac navodi da Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica i Studentski centar nastavljaju da brinu o svojim studentima.

“Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Studentskim centrom i Skijalištima Srbije, naši studenti će dva puta nedeljno moći da besplatno koriste skipas. To je jasan pokazatelj da opština i Centar brinu o svojim studentima. Zahvaljujem se Skijalištima Srbije što su našim studentima omogućili da uživaju tokom zime i da mogu da uživaju na najbolji mogući način“ rekao je Biševac.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još